5.18.2012

Random Thoughts 01


Δανειζόμαστε τον τίτλο από παλιά σειρά άρθρων από το Comicdom (fanzine, online κλπ) και ξεκινάμε. Δε θα έχουμε εκλογικά αυτή τη φορά, αλλά θα επανέλθω σ'αυτά σύντομα, και πριν τις επαναληπτικές εκλογές, έτσι για να σας σπάσω τα νεύρα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.


- Αυτές οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Εκτός του ότι μεγάλο ποσοστό τους βασίζεται σε αθλητικά θέματα και κυρίως ποδοσφαιρικά, που τα έχουν κουράσει όσο δεν πάει, οι σεναριογράφοι τους πρέπει να είναι μακιγιέρ. Ή ο καφετζής της γωνίας. Ή η γιαγιά μου. You get the point τελοσπάντων.

- Το ίδιο ισχύει και με το μνημονιακό δίλημμα. Είπα να μην αναφερθώ στα πολιτικά αλλά δεν κρατήθηκα! Μέσα-έξω στο Ευρώ, δεξιά-αριστερά στη δραχμή, πλαγιομετωπικά στην πέμπτη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ όπως μπαίνουμε ακροδεξιά του Καμμένου, ο οποίος έδωσε το χαρτί, δεν το έδωσε, το πήρε πίσω, έδωσε ένα άλλο, ξέχασε να βάλει blanco στις μουτζούρες, σάλιωσε-δε σάλιωσε το φάκελο, μου θυμίζει την ανάλυση που έκαναν πριν ένα μήνα για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Βενιζέλου, γιατί διάλεξε χρυσάνθεμα στον στολισμό και όχι γλαδιόλες σε χρυσοποίκιλτα βάζα.

- Υπάρχει μια γενικότερη ατονία τριγύρω ή είναι η ιδέα μου; Κάτι σαν ψυχαναγκαστική διαδραστικότητα, λες και όλοι βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής. Τί ακριβώς περιμένει ο καθένας τώρα δεν έχω ιδέα, ελπίζω μόνο να είναι κάτι το ρεαλιστικό, όπως την άδειά τους, κάποιο δώρο γεννεθλίων, τη γάτα τους να γεννήσει ή τον απόλυτο έρωτα.

- Ο οποίος υπάρχει, μην ακούτε κακεντρεχείς φήμες, απλά συνήθως είναι ετεροχρονισμένος, το λεγόμενο bad timing που λέμε.

- Το "bad timing" είναι γενικότερα μεγάλη μαφία όπως έλεγε κι η προγιαγιά μου. Και το θέμα είναι πως Ναι μεν όλα είναι κύκλος στη ζωή κι αν έχεις υπομονή και έχεις κατσικωθεί στο ίδιο σημείο θα ξαναπεράσει το "άλλο σημείο" και θα επέλθει η σύγκλισις, αλλά δεν ξέρουμε ποιά είναι η διάμετρος αυτού του κύκλου και μία πλήρης περιστροφή μπορεί να θέλει από 1 μήνα έως 45 χρόνια. Και μέχρι τότε όλο και μισό βήμα θα έχεις κάνει δεξιά-αριστερά να ξεπιαστείς, και θα ξαναχτυπήσει το "bad timing" ένεκα "νόμου του Μέρφυ" και φτου κι απ'την αρχή. Αν κάποιος εκτός από μένα έβγαλε νόημα στον συλλογισμό,μπορεί μετά βεβαιότητας να λύσει διαφορικές εξισώσεις.

- Θα μου πείτε τώρα το θέμα είναι να περνάς καλά, και ν ακολουθείς αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, χωρίς να δεσμεύεσαι από πράγματα, γεγονότα, καταστάσεις που σε πιέζουν ψυχολογικά. Ή δε θα το πείτε αυτό καν, και θα πάτε να φάτε το γιαούρτι με τις φράουλες που έχετε αφήσει στο ψυγείο από το απόγευμα για να ρουφήξει τη ζάχαρη.

- Η ψυχική υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Period. Απλά δεν είναι εύκολη η απόκτησή της. Εξαιτίας του bad timing. Και διαφόρων άλλων παραγόντων, που σηκώνουν ανάλυση επιπέδου "κάποια άλλη φορά που δε θα βαριέμαι".

-Να πάτε τώρα να διαβάσετε τα καινούργια comic strips στο PENGHUNT. Αυτό τον καιρό τρέχει ένα παραμύθι-εκτός continuity-, με μια πριγκήπισσα που έσπασε το πόδι της πέφτοντας από μια μαγεμένη σκάλα, κι έναν ιππότη που ψάχνει να βρει το επίσης μαγεμένο δάσος με τα δέντρα με το πιο στέρεο ξύλο της οικουμένης, για να επιδιορθώσει τη σκάλα και να σώσει την πριγκήπισσα.
Ακολουθήστε το link: http://www.blowtoons.com/comics.php?subcat=116





No comments:

Post a Comment