6.03.2012

Καθημερινές, Μικρές Απάτες

Τελικά, σε αυτή την χώρα, κάθε μέρα όλο και κάτι ανακαλύπτεις. Κι όχι απαραίτητα καλό, συνήθως πρόκειται για κάποια απάτη, για κάποιο μεγάλο "κόλπο" που παίζεται κάτω από τη μύτη μας.

Το πώς τώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι να το αφήσετε σε έναν ειδικό απατιολόγο/δημοσιογράφο, που θα κάνει εκείνος και οι συνεργάτες του την έρευνα, και θα σας παρουσιάσουν τα κομμάτια εκείνα που τους βολεύουν.

Ένας δεύτερος τρόπος, είναι να το κάνετε μόνοι σας. "Έλα ρε αδερφέ τώωωωρα" -ακούω κάποιον να βαρυγκωμά στο βάθος κήπος- "πού να τρέχω τώρα να ερευνώ και να προσπαθώ να βγάλω από τις τρύπες φίδια, έχουμε κι άλλες δουλειές!" -συνεχίζει-.
Δεν είναι όμως ΔΥΣΚΟΛΟ! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είστε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΙ!
Και για του λόγου το αληθές, σας παρουσιάζω μία μεγάλη απάτη, που πρόσφατα ανακάλυψα, και αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, και ειδικά τη μέση νοικοκυρά!

ΚΑΡΟΤΑ

Αυτό το είδος λαχανικού, όλοι το γνωρίζετε φαντάζομαι. Όσοι ακούτε για πρώτη φορά τη λέξη "καρότο" παρακαλώ να φύγετε από την αίθουσα.
-Μαλακά την πόρτα Αναξίμανδρε-

Γνωρίζετε όμως, πως πίσω από το αθώο, φαινομενικά, και θρεπτικό, σύμφωνα με κάποιους "επιστήμονες" λαχανικό, κρύβονται μεγάλα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

Έχετε ακουστά για το ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΡΟΤΟΥ;;

Είμαι βέβαιος πως όχι. Θα σας βοηθήσω όμως, να καταλήξετε κι εσείς μαζί μου, σε αυτό το συμπέρασμα.

Επί χρόνια, δεκαετίες, αιώνες ολόκληρους, το ΚΑΡΟΤΟ αποτελεί ένα από τα πιο (κι ίσως το περισσότερο ) πολυδιαφημιζόμενα λαχανικά. Με το πέρασμα του χρόνου, σιγά-σιγά και υποχθόνια, κάποιοι "κύριοι" μας έμαθαν να ζούμε και να αναπνέουμε ΚΑΡΟΤΑ. Όπου και να κοιτάξετε τριγύρω σας, σε κάθε δυνατό φαγητό και όχι μόνο, θα βρείτε στα συστατικά του τη λέξη "ΚΑΡΟΤΟ/ΚΑΡΟΤΑ".
Καρότο σκέτο καθαρισμένο στην πιο απλή του μορφή. Καροτοσαλάτα. ΚαροτόΣΟΥΠΑ. Αρνάκι ραγού με ΚΑΡΟΤΑ. Σάλτσα αγγινάρας με ΚΑΡΟΤΑ. Κρεμμύδια ουγκρατέν με σως ΚΑΡΟΤΟΥ. Κέικ ΚΑΡΟΤΟΥ (! ). Τούρτα ΚΑΡΟΤΟΥ. Καροτέλαιο. Καρότο ως συνοδεία σε σαλάτες, σάλτσες, μοσχάρι, σάντουιτς, καρότο μέ ή χωρίς κοτσάνι, βραστό, ωμό, ψητό, τηγανιτό, καρότο φλαμπέ.

ΚΑΡΟΤΟΧΥΜΟΣ και λοιποί χυμοί με προσθήκη ΚΑΡΟΤΩΝ. (Μέχρι και σε χυμό "Φρούτα του δάσους, wtf;;; )

Καρότα στα spa (για κρέμες προσώπου και τέτοια )

Κι η λίστα είναι ατελείωτη. Η μαύρη διαφήμιση δε, πάει κι έρχεται από τις αρχές του αιώνα. Κάθε διάσημο ή μη κουνέλι, από τον Bugs μέχρι τον...Bugs (δε μού'ρχεται κάποιο άλλο τώρα ) είναι μ'ένα καρότο στο χέρι στο στόμα, στον...αχέμ
TIP: Τα κουνέλια κι οι λαγοί (ο Bugs είναι ΛΑΓΟΣ ) προτιμούν τα μαρούλια. Έχετε δει ποτέ στα pet shops να τα ταΐζουν καρότα;;; )
Στις διαφημίσεις, στα φαγητά, πάντα υπάρχει ένα ΚΑΡΟΤΟ να παίζει. Στα πρωινάδικα, πολύ συχνά θα σας προτείνουν μια συνταγή  όπου στα συστατικά θα έχει ΚΑΡΟΤΟ.

ΚΑΡΟΤΟ "για τη γεύση", "για το άρωμα" (το ποιό;;; ) "για το χρώμα".

ΚΑΡΟΤΟ για τη βελτίωση της όρασής σας! Έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον που μειώθηκε η μυωπία του επειδή έτρωγε πολλά ΚΑΡΟΤΑ; Ε;...όχι, καλά το φαντάστηκα.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Είναι προφανές, πως οι μεγάλοι καροτοπαραγωγοί, καροτοέμποροι και καροτοβιομήχανοι προσπαθούν να μας περάσουν υποσυνείδητα πως τα ΚΑΡΟΤΑ είναι ένα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ συστατικό για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.
Μέχρι και στα Σούπερ Μάρκετ, στις Λαϊκές Αγορές και τα μανάβικα της γειτονιάς, τα ΚΑΡΟΤΑ είναι πάντα πρώτη μούρη και σε ΑΦΘΟΝΙΑ. Πότε ακούσατε έναν έμπορο να σας πει "συγγνώμη, αλλά μας τελείωσαν τα ΚΑΡΟΤΑ, το φορτηγό της ΚΑΡΟΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ θα ξανάρθει μεθαύριο". Πότε; Ποτέ αγαπητέ αναγνώστη, γιατί πολύ απλά, αυτά τα συγκεκριμένα φορτηγά διανομής, φέρνουν "νέο πράμα" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Πώς αλλιώς θα βγάλουν το ψωμί τους οι ΚΑΡΟΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΣ των μαγαζιών της συνοικίας σας;;

Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια σας, και παρατηρήστε καλά τί γίνεται γύρω μας. ΕΜΠΑΡΓΚΟ στα ΚΑΡΟΤΑ και σε κάθε παράγωγό του! Πείτε ΟΧΙ στο γκέτο της καροτοπροπαγάνδας που μας τυραννάει τόσα χρόνια!

No comments:

Post a Comment