6.18.2012

Κι Ύστερα Από Τις Μέλισσες Ήρθαν Οι Σφήκες (ξανά).

Τελείωσαν κι αυτές οι Εκλογές (σχεδόν), και τα αποτελέσματα λίγο-πολύ γνωστά. Δε θα καθήσω να αναλύσω την ανυπολόγιστη βλακεία όσων "φοβήθηκαν μη βγούμε από το Ευρώ", ούτε το γεγονός πως τα ποσοστά της ΝΔ ανέβηκαν από την επαρχία και τους γέρους. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό που είχα γράψει προχθές για τις συντάξεις και τα ταχυδρομικά, καλά τους έκαναν, αυτό ψήφισαν άλλωστε πολλοί υψηλοσυνταξιούχοι των 300 Ευρώ.

Καλές κατσίκες λοιπόν, και όταν θα τις πουλάτε στο 1/5 της αντικειμενικής τους αξίας βοσκής ώστε να μπορέσετε να δώσετε χαρτζιλίκι στα εγγόνια σας στην πρωτεύουσα να θυμάστε τί ψηφίσατε. Αλλά δε θα θυμάστε το γιατί, φυσικά, όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 40 ετών.

Ο "φόβος της αλλαγής", της πραγματικής αλλαγής όμως, όχι της τεχνητής ψηφοθηρικής μονοήμερης, επιμένει σθεναρά μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Λιτότητα ουμπεράλες λοιπόν, και στην υγειά μας.

Ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε τώρα τον υπόλοιπο χρόνο, εκτιμώντας τα μικρά πράγματα στη ζωή, δίνοντάς τους την αξία που τους πρέπει. Ή τα μεγάλα, είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων άλλωστε για τον καθένα.


No comments:

Post a Comment