6.14.2012

Random Thoughts 03

Ε, να μην κάνουμε κι ένα προεκλογικό random thoughts; Όχι πως θα είναι πάνω από μια-2 αναφορές στα εκλογικά, αλλά ας το χρησιμοποιήσουμε σα δικαιολογία να ανεβάσουμε τα views μας, όλοι οι άλλοι το κάνουν ...

- ...βλέπε Απόστολο Δοξιάδη, που από λίγο πριν τις εκλογές μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να μιλάει κατά του Τσίπρα και του Καμμένου (λιγότερο) και υπέρ της ΔΡΑΣΗς. Ευτυχώς που δεν τον έχω στο facebook, με λίγα λόγια δηλαδή.

- Το ότι οι συνταξιούχοι σε άγονες περιοχές, από τον Ιούλιο θα λαμβάνουν τα λεφτά τους αφαιρουμένων των ταχυδρομικών μετά από πρόσφατη απόφαση της διοικήσεως του ΙΚΑ έχει περάσει εντελώς απαρατήρητο. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το σχολιάσω πιστεύω, η είδηση από μόνη της μου φέρνει αναγούλα. (Ουπς, σχόλιο ήταν αυτό, γαμώτ!)

- Και ξαφνικά τα προγράμματα των 2 "μεγάλων" κομμάτων άρχισαν να γίνονται αντιμνημονιακά. Πρόσφατο παράδειγμα η δήλωση Σαμαρά, πως δε θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, τελικά.
Είμαι λοιπόν εγώ ένας που υπέγραψε κάποια βασικά πραγματάκια, και μετά τις εκλογές θα γυρίσω και θα πω "εγώ αυτό που υπέγραψα δε θα το κάνω". Και θα μου απαντήσουν "εντάξει Αντώνη μου, όπως θέλεις, εμείς δε σε πιέζουμε". Για όλα τ'άλλα όμως, αυτοί που Δεν υπέγραψαν θα λογοδοτήσουν περί αθέτησης συμφωνίας μεταξύ τρίτων. Κάτι δεν πιάνω στο συλλογισμό, δεν ξέρω, ίσως φταίει το κόκκινο ημίγλυκο κρασί με τσίπουρο κοκτέιλ που πίνω.

- Vasilis Lolos στο Conan. Γιατί; Δεν είναι το θέμα του δημιουργού, αλλά της επιλογής της εταιρίας. Έχεις έναν household character, που πρεσβεύει μια συγκεκριμένη μυθοπλασία, ένα συγκεκριμένο στυλ, μία γενικότερη λογική που, είναι και η βάση της όλης "ιδέας". ΔΕΝ βάζεις σχεδιαστή που έχει τόσο διαφορετικό στυλ. Ούτε τον Λώλο, ούτε την Cloonan, ούτε τον Allred. Εκτός κι αν αυτοί έχουν σκοπό να ακολουθήσουν συγκεκριμένη γραμμή, έξω από το δικό τους, προσωπικό στυλ.

- Για τους gay γάμους στην Marvel και τον αποντουλαπιασμένο Allan Scott τα είπαμε στο προηγούμενο update. Πάντως η DC δεν έχει καταφέρει ως τώρα ούτε μία φορά να κλεψ--πάρει μια ιδέα της Marvel και να μην της γαμήσει τα πρέκια. Κι όλα αυτά όταν η Marvel μιλάει για ReEvolution, ενώ η DC έχει ως summer event, Zero issues. Εντάξει, με πείσατε.

- Και μέσα σε όλ'αυτά, στο site του Comicdom με αφορμή επερχόμενη έκδοση του Τσούκη, γίνεται της πουτάνας. Αχ οι καλές, παλιές εποχές των flaming threads στο comicart.gr! Αναβιώσανε στο μυαλό μου!

- Ο Γιώργος Τσούκης λοιπόν, βγάζει ένα comic οσονούπω, ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ λέγεται, που θα είναι σε 77 μόλις αντίτυπα περιορισμένη έκδοση και θα κοστίζει 125 Ευρώ. Απ'όσο γνωρίζω τον Γιώργο, αυτή η κίνηση είναι είτε ειρωνική, είτε δεικτική κάτω από μία πολύ συγκεκριμένη λογική. Το θέμα όμως είναι πως ο Χ αναγνώστης του ΔΕΝ γνωρίζει τον Γιώργο, κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα "προφίλ" του Τσούκη. Σίγουρα μία τέτοια έκδοση που δεν προσφέρει το "κάτι παραπάνω" εκτός των μειωμένων αντιτύπων (original drawing, slipcase, dustcase, leather cover with a 14k gold logo) δεν κοστολογείται τόσο, ούτε καν στο μισό. Κι ένας δημιουργός που ανέκαθεν έμπαινε οικονομικά "μέσα" για να τυπώσει τη δουλειά του, και μετά να την προσφέρει στην καλύτερη δυνατή τιμή για τον αναγνώστη, δε θα έκανε ποτέ μια τέτοια "αρπαχτή". Που ξεπερνάει και τα όρια της αρπαχτής άλλωστε, γιατί κανείς μας δεν έχει ΤΟΣΟ φανατικό κοινό εγχώρια. Οπότε η απλή λογική λέει "συμβολική κίνηση" που μεταφράζεται σε κάποιου είδους χρηστικότατο λογοπαίγνιο. Προφανώς.



- Και μετά αρχίσαν χίλιες-2 παπαριές, για το αν είναι πρέπον να έχει booth το Comicdom στο φεστιβάλ του, αν είναι σωστό να έχει υποψηφιότητες της εκδοτικής του (για το οποίο χαίρομαι, μια και στα πρώτα χρόνια των βραβείων που εξαιτίας μου πέρασαν στο Con αυτό δεν επιτρεπόταν κι είχα μείνει στην απέξω :p) στα Comicdom Awards, για το αν βγάζει λεφτά το Comicdom από τις δράσεις του κλπ.

- Που μακάρι να έβγαζε, γιατί τόση δουλειά είναι κρίμα να παραμένει εθελοντική τόσα χρόνια. Ήμουν διοργανωτής μέχρι να φύγω και το ξέρω καλώς ή κακώς, and believe me, δεν είναι "κομμάτι από κέικ".

- Στην τελική ό,τι γουστάρει κάνει, δεν είναι δημόσιος οργανισμός (λες κι αν ήταν δημόσιος θα ήταν καλύτερο, είδαμε και τί απέγινε το φεστιβάλ της Βαβέλ, που από τα κατοστάρικα χιλιάδων, έπεσε στις 15 χιλιάδες ευρώ επιχορήγησης αν θυμάμαι καλά το νούμερο.)

- Και μόλις θυμήθηκα πως φέτος έγινε το Supercon πώςτολέγανε στην Αγγλία, που το διοργάνωσε ο εκδότης της Markosia, η οποία, guess what? είχε ένα booth μπροστά-μπροστά μεγαλύτερο κι από αυτό της IDW. Αντί να λένε πάλι καλά που έχουμε 3 εκδοτικούς να βγάζουν σε σταθερή βάση ελληνικές δουλειές (Comicdom-Jemma Press-Ένατη Διάσταση)!

- Άσε τις μαλακίες περί συλλεκτικότητας και πόσο πουλάνε τα μαγαζιά που διάβασα. Μήπως να χαρίζουμε και μια original σελίδα με κάθε τεύχος; Μήπως να τυπώνουμε σε λαδόκολλες επειδή είναι "mass media" η 9η Τέχνη; Δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ την ανάγκη της συλλεκτικότητας στον χώρο μας, καταντάει κουραστικό.

- Κι εμένα με ρώτησε κανείς αν θέλω να επιστρέψω στο Comicdom; Που έχω ξανακούσει να χρησιμοποιείται τ'όνομά μου και πως θα γύριζα άνευ όρων αν κι εφόσον κλπ, μα πάτε καλά; Ο απίστευτος χρόνος που μου έτρωγε όλο αυτό το σκηνικό, και δε μιλάω μόνο για την Market Watch στήλη, στην οποία έπρεπε να αφιερώνω το λιγότερο 3 μέρες πριν ανέβει για να την γράψω κάθε φορά! Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τους λόγους που έφυγα τότε, ή με τις πολύ καλές σχέσεις που έχω ξανά πλέον με τους συντελεστές του site. Γιατί, όπως συνέβει προ αμνημονεύτων χρόνων και με τον Τάσο Παπαϊωάννου, όταν υπάρχει μία κατανόηση θέσεων και διαφορετικότητας αντιλήψεων κι απόψεων χωρίς εμπαιγμούς, όλα λύνονται.

- Κι αυτό είναι επίσης καθαρή, ξεκάθαρη σπόντα για τους υπόλοιπους 3 (τρεις) ανθρώπους που αποτελούν μεγάλο disgrace τους χώρου των comics στην Ελλάδα. Κι ελπίζω να παραμείνουν disgrace μόνο εδώ.

-Και θα κλείσω με ένα χαλαρό, λίγο χαζοχαρούμενο τραγουδάκι, για να κάνω αντίθεση. (Αυτός είναι ο ένας λόγος τουλάχιστον!)


No comments:

Post a Comment